diabetes-stop-block-wooden-letters-sugar-pile-spoon-concept-diabetes-prevention

Keer Diabetes Type 2 om door deze 5 eenvoudige stappen te volgen.

Hoe u type 2 diabetes kunt omkeren met deze 5 eenvoudige stappen

Heeft u onlangs de diagnose type 2 diabetes gekregen?
Bent u op zoek naar manieren om uw symptomen te verminderen en uw diabetes om te keren?

Dan bent u op de juiste plek. In dit artikel bespreken we vijf eenvoudige stappen die u kunt nemen om type 2 diabetes om te keren en uw algehele gezondheid te verbeteren.

Wat is Type 2 Diabetes?

Type 2 diabetes is een aandoening waarbij het lichaam niet meer goed reageert op insuline, een hormoon dat wordt geproduceerd door de alvleesklier. Dit kan leiden tot een hoge bloedsuikerspiegel, wat op zijn beurt kan leiden tot een aantal gezondheidsproblemen, waaronder hartziekten, nierziekten, zenuwbeschadiging en blindheid.

Stap 1: Eet een gezond dieet

Een van de belangrijkste stappen die u kunt nemen om type 2 diabetes om te keren, is door een gezond dieet te volgen. Dit betekent dat u voedingsmiddelen moet vermijden die rijk zijn aan suiker, geraffineerde koolhydraten en verzadigde vetten. In plaats daarvan moet u voedingsmiddelen kiezen die rijk zijn aan vezels, zoals groenten, fruit en volle granen.

Een gezond dieet is de basis voor het omkeren van type 2 diabetes. Eet voedingsmiddelen die rijk zijn aan vezels en eiwitten en vermijd voedingsmiddelen met veel koolhydraten en suiker. Eet regelmatig, maar beperk de portiegrootte en eet niet te laat op de avond. Een voedzaam dieet kan uw bloedsuikerspiegel helpen beheersen en uw insulineresistentie verminderen.

Stap 2: Begin met regelmatig bewegen

Regelmatige lichaamsbeweging kan helpen bij het verminderen van uw bloedsuikerspiegel en het verbeteren van uw insulineresistentie. Probeer minstens 30 minuten per dag matig intensief te bewegen, zoals wandelen, joggen of fietsen.

Stap 3: Verminder uw stressniveau

Stress kan uw bloedsuikerspiegel verhogen en uw insulineresistentie verergeren. Het verminderen van uw stressniveau kan dus een belangrijke stap zijn in het omkeren van type 2 diabetes. Probeer ontspanningstechnieken zoals meditatie, yoga of diepe ademhalingsoefeningen om uw stressniveau te verminderen.

Stap 4: Krijg voldoende slaap

Een goede nachtrust kan helpen bij het verminderen van uw bloedsuikerspiegel en het verbeteren van uw insulineresistentie. Probeer 7-8 uur slaap per nacht te krijgen en probeer uw slaaproutine zo regelmatig mogelijk te houden.

Stap 5: Raadpleeg uw arts

Hoewel deze stappen kunnen helpen bij het omkeren van type 2 diabetes, is het belangrijk om altijd uw arts te raadplegen voordat u wijzigingen aanbrengt in uw dieet of lichaamsbeweging. Uw arts kan u helpen bij het opstellen van een plan dat specifiek is afgestemd op uw individuele behoeften en gezondheidstoestand.

 

Maker biografie

Dr. Ken Berry is een huisarts met meer dan 20 jaar klinische ervaring en heeft een YouTube-kanaal waarop hij deelt over gezondheid, welzijn en keto-levensstijlen.

Hij schreef ook het boek “Lies My Doctor Told Me: Medical Myths That Can Harm Your Health”, waarin hij de meest voorkomende medische mythen en misvattingen ontkracht die ons allemaal beïnvloeden.

Stap-voor-stap proces

 1. Stop met het eten van suikers.
  Vermijd alle toegevoegde suikers en natuurlijk voorkomende suikers.
 2. Stop met het eten van granen.
  Granen zetten zich onmiddellijk om in suiker en zorgen voor een verhoging van uw bloedsuikerspiegel.
 3. Verwijder alle plantaardige oliën.
  Gebruik in plaats daarvan vetrijk vlees, zoals rundvlees, varkensvlees, lamsvlees en gevogelte met Extra Virgin Olijfolie.
 4. Eet vetrijk vlees.
  Vlees bevat veel vitamines en mineralen en verhoogt uw bloedsuikerspiegel en insulinegehalte niet in belangrijke mate.
 5. Krijg uw koolhydraten uit bovengrondse, niet-zetmeelrijke groenten.
  Eet maximaal 100 gram koolhydraten per dag.

Dr. Berry zegt: “Het kan nu misschien als marteling klinken om een ​​dieet met weinig koolhydraten te eten. Maar ik beloof je dat de echte marteling later in het leven komt als je doorgaat met het toestaan van je type 2 diabetes.”

Conclusie

Type 2 diabetes kan worden omgekeerd door een combinatie van een gezond dieet, regelmatige lichaamsbeweging, stressvermindering, voldoende slaap en het raadplegen van uw arts.

Door deze vijf eenvoudige stappen te volgen, kunt u uw bloedsuikerspiegel verlagen en uw insulineresistentie verbeteren, wat op zijn beurt kan leiden tot een omkering van uw type 2 diabetes.

Het is belangrijk om te onthouden dat het omkeren van type 2 diabetes niet gebeurt van de ene op de andere dag. Het kost tijd en toewijding om uw levensstijl te veranderen en deze veranderingen vol te houden. Maar door kleine veranderingen aan te brengen en deze stap voor stap te implementeren, kunt u uw diabetes omkeren en uw algehele gezondheid verbeteren.

Als u hulp nodig heeft bij het opstellen van een plan om uw type 2 diabetes om te keren, raadpleeg dan uw arts of een gecertificeerde dietist. Zij kunnen u helpen bij het opstellen van een plan dat is afgestemd op uw specifieke behoeften en gezondheidstoestand en u begeleiden bij het maken van de noodzakelijke veranderingen om uw diabetes om te keren.

Onthoud dat het veranderen van uw levensstijl tijd kost, maar met toewijding en doorzettingsvermogen kunt u uw diabetes omkeren en een gezonder, gelukkiger leven leiden.

 

Wil je liever geen dieet volgen en gewoon zo doorgaan als je reeds doet?

Een deel van de mensen met diabetes type 2 krijgt het advies om medicijnen te gaan gebruiken om betere controle over de bloedglucose te krijgen.

Er zijn verschillende soorten medicijnen. Ze werken allemaal op een ander deel van het op het goede peil houden van de glucosespiegel. Het is goed om te begrijpen hoe de verschillende middelen werken, wat de mogelijke bijwerkingen zijn en wat je kunt verwachten aan daling van de glucosespiegel.

Hier is een goede uitleg van Medicatie bij diabetes type 2 door Dokter Zuidwijk.

https://www.youtube.com/watch?v=6QAoTXfst9c

10 veelgestelde vragen over type 2 diabetes en antwoorden gebaseerd op de theorie van Dr. Ken Berry:

 1. Wat is type 2 diabetes?

Type 2 diabetes is een aandoening waarbij het lichaam onvoldoende insuline produceert of de geproduceerde insuline niet goed kan gebruiken, waardoor de bloedsuikerspiegel te hoog wordt.

 1. Wat zijn de oorzaken van type 2 diabetes?

Type 2 diabetes kan worden veroorzaakt door een combinatie van genetische factoren en leefstijlfactoren, zoals een ongezond dieet, inactiviteit en overgewicht.

 1. Kun je type 2 diabetes genezen?

Hoewel type 2 diabetes niet volledig kan worden genezen, kunnen de symptomen worden verminderd door middel van veranderingen in levensstijl, zoals een gezond dieet, regelmatige lichaamsbeweging en gewichtsverlies.

 1. Hoe kan voeding helpen bij het beheersen van type 2 diabetes?

Een gezond dieet kan helpen bij het beheersen van type 2 diabetes door het verminderen van insulineresistentie, het reguleren van de bloedsuikerspiegel en het verminderen van ontstekingen.

 1. Welke voedingsmiddelen moeten mensen vermijden bij type 2 diabetes?

Mensen met type 2 diabetes moeten bewerkte voedingsmiddelen vermijden, vooral die met toegevoegde suikers en geraffineerde koolhydraten. Ze moeten ook voorzichtig zijn met het consumeren van alcohol en frisdrank.

 1. Is een koolhydraatarm dieet geschikt voor mensen met type 2 diabetes?

Een koolhydraatarm dieet kan gunstig zijn voor mensen met type 2 diabetes, omdat het de bloedsuikerspiegel kan stabiliseren en insulineresistentie kan verminderen.

 1. Is vasten geschikt voor mensen met type 2 diabetes?

Vasten kan gunstig zijn voor mensen met type 2 diabetes, omdat het de insulinegevoeligheid kan verbeteren en de bloedsuikerspiegel kan reguleren. Het is echter belangrijk om met een arts te overleggen voordat je begint met vasten.

 1. Kan regelmatige lichaamsbeweging helpen bij het beheersen van type 2 diabetes?

Regelmatige lichaamsbeweging kan helpen bij het beheersen van type 2 diabetes door het verbeteren van insulinegevoeligheid en het reguleren van de bloedsuikerspiegel.

 1. Is medicatie noodzakelijk voor mensen met type 2 diabetes?

Medicatie kan noodzakelijk zijn voor mensen met type 2 diabetes, vooral in gevallen waarbij veranderingen in levensstijl niet voldoende zijn om de bloedsuikerspiegel onder controle te houden. Het is belangrijk om medicatie te gebruiken zoals voorgeschreven door een arts.

 1. Hoe kunnen mensen met type 2 diabetes hun gezondheid verbeteren?

Mensen met type 2 diabetes kunnen hun gezondheid verbeteren door het aannemen van een gezonde levensstijl, inclusief het eten van een gezond dieet, regel

error: Content is protected !!